Na de behandeling: Nazorg

De kans op genezing ligt hoog maar is voornamelijk afhankelijk van het stadium waarin iemand zicht bevindt. Hoe vroeger de abnormale cellen of de baarmoederhalskanker wordt ontdekt, hoe beter natuurlijk.
Daarnaast is ook de leeftijd en algemene gezondheidstoestand van belang. Elke situatie is immers uniek en zuiver baseren op genezingscijfers is daarom niet altijd de juiste manier. De beste persoon om hierover te oordelen zal uw arts zijn.

Nazorg omvat veel elementen. Het kan gaan van medische begeleiding tot psychische en sociale opvang en/of palliatieve zorg. De emotionele aspecten tijdens de hele weg die je hebt afgelegd of moet afleggen mag je niet onderschatten.

Als de behandeling zijn werk heeft gedaan, dan blijft het wel nog nodig om periodiek een uitstrijkje te laten nemen. Het kan gebeuren dat baarmoederhalskanker terugkomt in de onderbuik. Zodoende kan herval ook tijdig ontdekt worden en kan er op tijd de nodige acties ondernomen worden. Een uitzondering is bij het weghalen van de baarmoeder: daarbij worden geen uitstrijkjes meer genomen.

Als de behandeling niet heeft gewerkt, dan moet er gekeken worden hoe de symptomen het beste kunnen bestreden worden en welke specialist daar het best bij kan helpen.
Nazorg is hoe dan ook belangrijk, ook een regelmatig terugkerende medisch nazicht. Tijdens een controle kan uitgekeken worden naar mogelijke uitzaaiingen met als doel deze zo snel mogelijk te behandelen.

Related Posts

About The Author